Arbetsgivare | Yrke | Ålder | Lön |
---|---|---|---|
Var med och förbättra lönestatistiken för yrket Distriktssköterska! Lämna en lönereferens här
Nedan ser du lönestatistik per åldersgrupp och kön för alla som arbetar inom yrket distriktssköterska. Statistiken är hämtad från SCB.
I linjediagrammet kan du följa löneutvecklingen mellan 2017 till 2021 för yrket distriktssköterska. Statistiken är hämtad från SCB.
Månadslönen för en distriktssköterska varierar beroende på erfarenhet, arbetsplats och region, medellönen ligger på 41 000 SEK per månad.
Medianlönen för en distriktssköterska liggerpå 40 400 SEK per månad.
Ingångslönen för en nyutexaminerad distriktssköterska ligger vanligtvis mellan 34 000 och 36 000 SEK per månad.
Genomsnittslönen för en distriktssköterska är 41 000 kr per månad.
En distriktssköterskas nettolön efter skatt varierar beroende på faktorer som lön, skattesats och individuella avdrag. Ett exempel: Om en distriktssköterska tjänar 37 000 SEK i månaden, kan nettolönen efter skatt ligga runt 26 000 - 28 000 SEK per månad, beroende på dessa faktorer.
Erfarenhet påverkar en distriktssköterskas lön i viss mån. Med ökad erfarenhet och specialistkompetenser kan lönen stiga över tid. Det är dock viktigt att notera att löneökningar även påverkas av faktorer som arbetsgivare, arbetsplats och region.
Livslönen för en distriktssköterska är svår att uppskatta eftersom den beror på individuella faktorer såsom löneutveckling, karriärval och arbetslivslängd. Men om man antar att en distriktssköterska arbetar i 40 år med en genomsnittlig månadslön på 37 000 SEK, skulle livslönen uppgå till cirka 17,8 miljoner SEK före skatt.
I Sverige arbetar man aktivt för att minska löneskillnader mellan män och kvinnor. Det kan dock finnas viss variation i löner mellan könen inom yrket som distriktssköterska. Dessa skillnader kan bero på faktorer som erfarenhet, arbetsgivare, arbetsplats och region.
Lönen för en distriktssköterska kan variera beroende på sektor. Generellt sett kan privat sektor erbjuda något högre löner jämfört med offentlig sektor, men detta kan också variera beroende på region, arbetsgivare och individuella förhandlingar.
Lönen för en distriktssköterska kan variera mellan olika regioner i Sverige. Generellt sett tenderar lönerna att vara högre i storstadsområden som Stockholm, Göteborg och Malmö, där levnadskostnaderna är högre och konkurrensen om arbetskraften är större.
En distriktssköterska arbetar med att ge hälso- och sjukvård till patienter i deras hem eller på vårdcentraler. Deras arbetsuppgifter inkluderar att bedöma, planera, genomföra och utvärdera vårdinsatser för patienter, samt att samordna och leda omvårdnadsteam. De kan också vara ansvariga för att följa upp och utvärdera patienters hälsotillstånd och medicinska behandlingar, samt att informera och utbilda patienter och deras anhöriga i hälsofrågor.