Jobbland
Röntgensjuksköterska lön

Lön Röntgensjuksköterska

Lönestatistik baserad på lönerapporter verifierade av SCB

Medellönen för yrket röntgensjuksköterska i hela Sverige ligger på 39 500 kr. Det är baserat på SCB:s senaste lönestatistik. Nedan kan du fördjupa dig i lönestatistik per region, arbetsgivare, och ålder. Du kan också filtrera fram lönelistor.


Medellön per region

Sektor:AllaOffentligPrivat
TotaltMänKvinnor
39 500 kr40 200 kr39 300 kr
Visa information om datainsamlingen

Medellön per ålder

Sektor:AllaOffentligPrivat
ÅlderTotaltMänKvinnor
18-24 år......
25-34 år35 900 kr37 200 kr35 500 kr
35-44 år38 600 kr39 500 kr38 300 kr
45-54 år40 900 kr41 200 kr40 800 kr
55-64 år43 400 kr43 900 kr43 200 kr
65-66 år......
Alla åldrar39 500 kr40 200 kr39 300 kr
Visa information om datainsamlingen

Lönelista röntgensjuksköterska

Vi har begärt ut lönelistor från många av Sveriges arbetsgivare i offentlig sektor. Dessa lönelistor har kombinerats med inrapporterad löner från personer i privat sektor. I tabellen nedan kan du söka och filtrera fram relevanta löner för dig. Var gärna med och bidra till vår lönestatistik för yrket röntgensjuksköterska.

Yrke
Datum
Ålder
Lön
* Ett streck innebär att data saknas * All data på allalöner.se är baserad på statistik från SCB och almänna handlingar

Tips!
Nu kan du diskutera din lön som röntgensjuksköterska med andra eller fråga våra löneexperter i vårt forum.

Vad tjänar en röntgensjuksköterska?

 

En röntgensjuksköterska har 37400 kr / månad i medellön enligt lönestatistik från SCB. Allalöner.se har dock tagit fram mer exakt statistik än så. För röntgensjuksköterskor har vi tagit fram lönelistor från kommuner och regioner. Du kan söka igenom löner för tusentals röntgensjuksköterskor i offentlig sektor. Vi samlar även in verifierade löner från privat sektor. Det gör att du kan jämföra din lön med andra röntgensjuksköterskor i privat och offentlig sektor. Om du har ytterligare frågor kan du gå med i vår Facebookgrupp och fråga andra som är bra på löneförhandlingar.

 

Vad gör en röntgensjuksköterska?

 

En röntgensjuksköterska utför undersökningar som använder röntgenstrålning för att diagnostisera sjukdomar och skador. De ansvarar för att ta bilder av olika delar av kroppen, såsom skelettet, bröstet, mag-tarmkanalen och hjärtat, för att upptäcka eventuella abnormiteter.

 

Röntgensjuksköterskor är ansvariga för att se till att patienterna är bekväma och säkra under undersökningen. De förbereder patienterna genom att förklara processen och instruera dem om hur man ska positionera sig för att få de bästa bilderna. De placerar också röntgenutrustning på rätt plats och justerar den för att få de mest exakta bilderna.

 

Röntgensjuksköterskor tolkar också de bilder som tas och samarbetar med läkare och andra vårdpersonal för att fastställa en korrekt diagnos och planera lämplig behandling. De ansvarar också för att övervaka patienternas hälsa och reagera på eventuella akuta situationer som kan uppstå under undersökningen.

 

I vissa fall kan röntgensjuksköterskor också utföra terapeutiska ingrepp som användning av röntgenstrålning för att behandla vissa sjukdomar eller tillstånd, såsom cancer.

 

Sammanfattningsvis ansvarar röntgensjuksköterskor för att utföra röntgenundersökningar, tolka resultaten och samarbeta med andra vårdpersonal för att fastställa korrekt diagnos och behandlingsplan för patienter.

 

Vad tjänar en röntgensjuksköterska inom regionerna?

 

Sveriges regioner är några av de största arbetsgivarna för vårdpersonal i Sverige. Röntgensjuksköterskor i åldern 18-24 år på Karolinska Institutet i Region Stockholm tjänar enligt nuvarande lönelistor mellan 29000 - 31000 kr / månad. Du kan få fram samma statistik för andra åldrar genom att ange åldergrupp i tabellen högre upp på sidan och sedan söka på "karolinska" i sökrutan. I bilden nedan har vi sökt fram lön för röntgensjuksköterskor inom Region Uppsala i ålder 25-29 år. Det är sorterat på högst lön överst.

 

lön röntgensjuksköterska region uppsala

 

Vi arbetar kontinuerligt för att samla in fler löner för röntgensjuksköterskor på regioner och kommuner. Du kan själv hjälpa oss sammanställa bättre lönestatistik genom att lämna in en referens för din egen lön och arbetsgivare. Nedan finns länkar till varje regjons sida för yrket röntgensjuksköterkska.

 

Vat tjänar en röntgensjuksköterska i Region Stockholm?

Vat tjänar en röntgensjuksköterska i Region Uppsala?

Vad tjänar en röntgensjuksköterska i Region Värmland?

 

Vad är ingångslönen för en röntgensjuksköterska?

 

Ingångslönen eller också kallat förstagångslönen för en röntgensjuksköterska beror på arbetsgivare, sektor, tidigare erfareneht och typ av tjänst. Men en nyexaminerad röntgensjuksköterska bör ha en ingångslön över 30 000 kr / månad enligt Vårdförbundet. Du har möjlighet att filtrera löner i statistiken högre upp på sidan. Då kan du välja personer i yngre åldersgrupper för att se vad de tjänar. Man kan anta att de är relativt nyexaminerade om de är mellan 18-24 år gamla. Nyexaminerade personer som tar anställning inom privat sektort tjänar oftast mer än personer som jobbar på region eller kommun.

 

 

Hur kan du löneförhandla som röntgensjuksköterska?

 

Att löneförhandla som röntgensjuksköterska kan vara en utmaning, men det finns vissa steg du kan ta för att öka dina chanser att få en högre lön.

  1. Förbered dig genom att undersöka löneintervall för röntgensjuksköterskor i din region. Du kan använda statistiken som finns på allalöner.se eller prata med kollegor för att få en uppfattning om vad som är rimligt.

  2. Identifiera dina styrkor och prestationer. Tänk på alla de saker du har åstadkommit i din roll, t.ex. en hög kvalitet på patientvård, goda relationer med kollegor, särskilda expertisområden eller utbildningar du har genomfört. Använd detta som argument när du förhandlar om din lön.

  3. Be om ett möte med din chef eller HR-representant där ni kan diskutera din lön. Var tydlig med att du vill diskutera lönen och att du har förberett dig. Ge också en indikation på vilken lönenivå du eftersträvar.

  4. Under samtalet med din chef eller HR-representant, lyft fram dina styrkor och prestationer och betona hur dessa bidrar till företagets framgång. Förklara också varför du anser att din lön borde höjas. Det är viktigt att vara konkret och specifik.

  5. Var också beredd att kompromissa. Om arbetsgivaren inte kan erbjuda den lönen du eftersträvar, fråga vad som skulle krävas för att nå dit. Kan du exempelvis få mer ansvar eller ta på dig fler uppgifter?

  6. Kom ihåg att förhandlingar handlar om att hitta en lösning som fungerar för båda parterna. Försök att vara flexibel och hitta en lösning som gör att både du och din arbetsgivare känner er nöjda.

Sammanfattningsvis är det viktigt att förbereda sig inför en löneförhandling och vara tydlig med vad man vill uppnå. Genom att betona dina styrkor och prestationer och vara beredd att kompromissa