AT Läkare lön

Lön AT Läkare

Lönestatistik baserad på lönerapporter verifierade av SCB

Medellönen för yrket at läkare i hela Sverige ligger på 37 300 kr. Det är baserat på SCB:s senaste lönestatistik. Nedan kan du fördjupa dig i lönestatistik per region, arbetsgivare, och ålder. Du kan också filtrera fram lönelistor.


Medellön per region

Sektor:AllaOffentligPrivat
TotaltMänKvinnor
37 300 kr37 500 kr37 200 kr
Visa information om datainsamlingen

Medellön per ålder

Sektor:AllaOffentligPrivat
ÅlderTotaltMänKvinnor
18-24 år......
25-34 år37 300 kr37 500 kr37 200 kr
35-44 år37 300 kr37 700 kr36 900 kr
45-54 år......
55-64 år......
65-66 år......
Alla åldrar37 300 kr37 500 kr37 200 kr
Visa information om datainsamlingen

Lönelista at läkare

Vi har begärt ut lönelistor från många av Sveriges arbetsgivare i offentlig sektor. Dessa lönelistor har kombinerats med inrapporterad löner från personer i privat sektor. I tabellen nedan kan du söka och filtrera fram relevanta löner för dig. Var gärna med och bidra till vår lönestatistik för yrket at läkare.

Yrke
Datum
Ålder
Lön
* Ett streck innebär att data saknas * All data på allalöner.se är baserad på statistik från SCB och almänna handlingar

Tips!
Nu kan du diskutera din lön som at läkare med andra eller fråga våra löneexperter i vårt forum.

Vad jobbar en AT-Läkare med?

 

En AT-läkare, eller Allmäntjänstgörande läkare, är en läkare som genomgår sin allmäntjänstgöring efter att ha avslutat läkarutbildningen. AT-läkaren arbetar under handledning av mer erfarna läkare och genomgår en rotation mellan olika medicinska specialiteter, som kirurgi, internmedicin, psykiatri, allmänmedicin och andra områden, för att få en bred grund för sin framtida yrkesverksamhet. Målet är att bli en legitimerad läkare efter att ha genomgått AT-tjänstgöringen och klarat Socialstyrelsens prov för läkare.

 

Vad tjänar en AT-Läkare?

 

När det gäller löneförhandling som AT-läkare, finns det några saker att tänka på:

  1. Kollektivavtal: Inom sjukvården i Sverige finns det kollektivavtal som reglerar löner och anställningsvillkor. AT-läkares löner är ofta förhandlade på förhand mellan arbetsgivaren och fackförbundet, vilket kan begränsa din möjlighet att löneförhandla individuellt. Det är dock viktigt att känna till vilka rättigheter och skyldigheter som finns i kollektivavtalet för din anställning.

  2. Marknadsvärde: Det kan vara bra att känna till marknadsvärdet för en AT-läkare i Sverige för att ha en grund för löneförhandling. Du kan undersöka lönestatistik på webbplatser som SCB (Statistiska Centralbyrån) eller fackförbundets hemsida, samt prata med kollegor och vänner inom yrket för att få en uppfattning om löneläget.

  3. Meriter och erfarenheter: Om du har meriter och erfarenheter som gör att du sticker ut från andra AT-läkare, kan du använda detta som argument i en löneförhandling. Det kan vara exempelvis forskning, föreläsningar, undervisning eller särskilda kliniska erfarenheter.

 

AT-läkare anställs huvudsakligen av landsting och regioner, som ansvarar för sjukvården i Sverige. De arbetar vanligtvis på sjukhus, vårdcentraler, kliniker och andra vårdinrättningar. Ibland kan AT-läkare också arbeta för privata vårdgivare, men det är mindre vanligt. För att söka AT-tjänster kan du använda dig av landstingens och regionernas egna jobbportaler, eller besöka Arbetsförmedlingens webbplats.